יש דברים שאנחנו לוקחים כמובן מאליו, אנחנו לא באמת חוקרים ממה הם עשויים ועד כמה חומרי הגלם שמרכיבים אותם חשובים ומיוחדים. פרופיל ברזל הוא משהו שאנחנו רואים ביומיום כמעט בכל מקום. משלטי חוצות דרך פיגומי בניין ועד לגדרות ותמרורים.
במילים פשוטות פרופיל הברזל הוא אותו מוט ברזל או אותה מסגרת בה אנחנו משתמשים כדי להחזיק, לבנות צורה או לתכנן מוצר מסוים. הסוגים הרבים של פרופילי ברזל מאפשרים לנו להשתמש בהם בתעשייה, בבנייה, בבית הפרטי, בגינה וגם לצורך עבודה שוטפת. הם מגיעים במגוון עצום של גדלים, עוביים וסוגים ולכן אפשר להתאים אותם לשימושים רבים.
כשמדובר בגדרות לדוגמה, הפרופיל משמש כבסיס שעליו בדרך כלל מוצמדים לוחות עץ או רשת מתכת, בהתאם לסוג הברזל. הוא משמש גם כבסיס לשער ברזל וגדרות.
כשמדובר בשלטים ותמרורים, הפרופיל הוא הבסיס שעליו תלוי השלט עצמו והוא מוצמד לכביש או למדרכה ומייצב את השלט. בעולם התחבורה משתמשים בפרופילים לשימושים רבים, בין היתר בתעשיית הרכבות, בבנייה ופיתוח של כבישים ועוד אינספור שימושים אחרים.
עם כל כך הרבה שימושים, הגיע הזמן לסקור כיצד מיוצר פרופיל ברזל, מה חשוב לדעת לפני שרוכשים אותו ולאילו יישומים הוא הכי מומלץ. סקרנו את תהליך הייצור של פרופיל ברזל ואת השימושים הנפוצים בו.
תהליך ייצור פשוט – בהתאמה לאינספור צרכים
פרופילי ברזל מיוצרים בדרך כלל מפלדה, אך לעיתים ממתכות נוספות כמו אלומיניום למשל.
יצירת פרופיל ברזל מתחילה ביריעות ברזל גדולות. היריעות מגיעות בגדלים ועוביים שונים. העובי של לוח הברזל משפיע בעצם על יצירת הפרופילים.
כדי ליצור את הפרופיל חותכים את יריעות הברזל לרצועות שוות בעובי וברוחב. הרצועות מולחמות יחד ליצירת הפרופיל המרובע. ישנם מקרים שבהם יוצרים צורות נוספות שהופכות לפרופילים ייחודיים.
אילו סוגים של פרופיל ברזל אפשר למצוא בשוק?
ישנם כמה סוגים נפוצים של פרופילים. בין היתר תמצאו פרופילי פלדה ומתכת, שהם הנפוצים ביותר ומתוכם תוכלו לבחור פרופיל מרובע או מלבני, פרופיל זווית, פרופיל תעלה, פרופיל T ועוד מגוון רחב של סוגים, בהתאם לצורה, לרוחב הברזל ולאורך.
הפרופילים שונים זה מזה גם בעובי הדופן. עובי דופן הפרופיל נע בין 1.50 מ"מ ועד ל-16 מ"מ במקרים מסוימים.
כחלק מתהליך הייצור, צובעים לעיתים את הפרופילים. כך ניתן לקנות פרופיל ברזל בגוון מתכת טבעי או לחילופין להנות מפרופילים בצבעים שונים, בעיקר שחור ולבן.
היישומים הנפוצים לפרופילים מברזל
השימוש בפרופילים מברזל נפוץ בכל התעשיות. בין היתר אפשר פרופילים משמשים את תעשיית הבנייה, הפיתוח העירוני, פיתוח כבישים ולשילוט ופרסום.
הנה כמה מהשימושים הנפוצים:
- גדרות ושערים: אחד השימושים הכי שגרתי בפרופיל ברזל הוא כבסיס להקמת גדרות ושערים. הפרופילים מעניקים את המסגרת הרצויה לשער או לשטח הגדר ואת בסיס החוזק שעליו מולבשים אלמנטים נוספים – למשל פרזול מעוטר או פאנלים של עץ.
- שילוט: כדי ליצור שילוט יש לבנות מסגרת מסוימת, אותה יוצרים מפרופילים. כשמדובר בשילוט מסיבי וכבד, הפרופילים נבחרים בקפידה ומשמשים גם לתמיכה בשלט עצמו.
- בנייה ועיצוב: פרופיל מברזל יכול להיות בסיס לחלונות, דלתות, נישות בבית ועוד מגוון רחב של פריטים ומבנים בתוך עולם הבנייה והעיצוב. המגוון הרחב של פרופילים שונים מאפשר בכל פעם מחדש להתאים את הפרופיל לצורך. פרופילים משמשים גם כבסיס למבנה עצמו וגם לבניית פיגומים ומבנים זמניים אחרים.
- ריהוט: פרופילים יכולים לשמש כבסיס לריהוט כשהם מחזקים רגליים של שולחן, ארונות, מערכות אחסון ועוד. לרוב משתמשים בפרופילים זוויתיים כדי לחזק את הריהוט מבפנים והם לא תמיד נראים לעין.
- תעשייה ומכונות: פרופילים יכולים לשמש לתכנון ובנייה של מכונות ומתקנים שונים בתעשיות רבות. הם מהווים בסיס חזק לכל מבנה שצריך להקים ואפשר בקלות להלחים ולחבר אליהם אלמנטים אחרים.
אלו הם רק חלק מהשימושים והיישומים של פרופילי ברזל, מכל הסוגים. למרות שמדובר במוצר שאנחנו לוקחים לגמרי כמובן מאליו, כדאי בכל זאת לוודא שאתם רוכשים פרופיל ברזל מקצועי ואיכותי, שיוצר על ידי חברה אמינה ובעלת ניסיון.